Bal's wedding reception @ seremban

Hi semua..

weekend hari tu mcm banyak jemputan untuk kenduri kahwin kan. Sye sendiri pn dapat lebih kurang 5 jemputan, 2 sabtu dan 3 ahad..Tapi di sebabkan beberapa hal yang x dapat di elakkan, sye hanya sempat pergi 1 je hari ahad iaitu kenduri cik bal di pulai villa seremban.

Weekend lepas balik rumah mak kat kajang. Tapi di sebab kan lupa nak angkut baju kurung balik rumah mak, pagi ahad tu terpaksa la balik rumah sye and bersiap dri situ.Lepas bersiap2 dlm pukul 11.30 am baru bertolak dari pj ke seremban dengan en.N. Bajet2 dalam pukul 12.30 sampai la kot. Tapi tiba2 jammed la pulak highway plus tu. Jammed teruk kt 2 tempat, sebelum persimpangan nilai pajam and selepas persimpangan tu. Sebelum persimpangan tu ada accident berjemaah.. dlm 5 @ 6 biji kereta jugak la.. Tapi tengok macam takde apa2. Cuma cium mencium bumper kereta je..hu3..sebab jammed tu, kami sampai rumah bal dalam pukul 1.15 pm.

Sampai2 terus salam2 parents Bal. Lepas salam tu tiba2 sepupu bal kot, dtg and suruh tulis ucapan kt guest book Bal.Wah, jumpa jugak akhirnya Guest book yek Bal. Guest book tu sweet dengan ribbon2 warna pink. Dh tulis2 tu, duduk sekejap kt khemah. Bal punya warna tema adalah pink and purple..Sgt manis!!hi3..Meja makan beradap siap ada air pancut depan dia..Lepas tu bumbung antara khemah2 tu di gantung dengan sangkar kecil kaler putih.Meja VIP pun di gantung sangkar burung kaler putih..Ala 2 garden wedding gitu..

di sebab kan meja semua penuh, sye suruh en.N tunggu kt bawah sekejap sementara saya naik atas rumah jumpa Bal. Naik atas, jumpa Bal dan Mas. Mas will be pengapit for Bal.Bal sungguh cantik!! bal pakai dress warna pink. Bilik and perabot semua warna putih, Bal kata dia hias sendiri~Rajin nya..yg saya tertarik adalah decoration bunga2 yg di cucuk atas polysterine and di framekan.Lepas tu gantung kt dinding kt kepala katil. Sangat menyerlah sebab bilik warna putih tiba2 ada benda warna pink and red di gantung kt situ.Tapi, lupa nak snap gambar deco tu..=(



boolatnya muka sye!!

Lepas bersembang and bergambar, Bal dapat signal yg pengantin lelaki dh sampai. Sye pn malas nak menggangu Bal, terus turun cari en.N and kami pn gi makan dulu sambil2 tengok Bal berarak dengan paluan kompang. Saya noticed, di tengah2 meja makan tetamu, ada vase kecil and di letak 23 kuntum bunga kaler purple. Kemudian di keliling vase tu di taburkan kelopak bungan kekwa kaler kuning.. creatif kan..setiap kali pegi kenduri kahwin, mesti mcm2 idea baru yg dapat. sye tak tau la sama ada sye sorg je yg bridezilla atau org lain pn sama, tp bila pergi majlis kahwin, sye tengok keseluruhan decoration and akan begitu tertarik dengan idea2 yg baru 1st time sye jumpe..Tapi , last2, sye akan confuse sorang2 which ideas yg nak guna pakai masa wedding sye nnt..ha3..sebenarnya tamak haloba sbb rse mcm nk guna semua idea!!Tersasar plk dari cerita asal. So, kt bawah ni ada several pic yg sye sempat ambil menggunakan handphone buruk sye ni..Dh la kluar2 kereta je, jatuh bergolek handphone ni atas jalan raya..huwaa!!bercalar sini sne.. saya memang seorang yg careless~~m(-_-)m..hmm..










Tak sempat tunggu sampai acara potong cake. Dengar kata, Bal salin baju pakai white dress..Mesti sangat cantik kan!!.
Walau apa pun, Congrats Bal and Radzmir on your wedding!!
Semoga Berbahagia dunia dan akhirat. =)



2 comments:

miey anna said...

suke combinasi kaler die..pinky is always santek ^_^

-SuE- said...

suka kan!!!..xterlintas pn b4 ni pink+purple sgt sweet..:D