new talented designer

hi semua..

smlm kete sye kne langgar lari!! to be exact, bukan tak sengaja di langgar and lari. Tapi kena himpit dari tepi belah driver. dia blh berhenti depan kereta , and bila saya reverse, dia blh drive laju2 blah macam tu je...sakitnya hati!!!!nasib baik dpt no plat dia..terus gi buat report polis smlm..sengal!! bercalar habis kete sye..Fuhhh!!!

Lupakan lah benda yang menggores hati tu.. Berbalik kepada tajuk di atas..Hari tu masa survey-survey kt FB, ternampak satu gambar ni tau.. gambar wedding dress yang sangat cantik bagi saya. tapi masa tu x tau lagi siapa designer.. budget-budget mesti mahal ni..Beberapa hari lepas tu terjumpa la fb designer dia. actually dia and member serumah dia buat part time design wedding attires and jadi MUA.guest what?!! dedua lelaki you~~ and dedua still muda hokehh..kagum kejap. Nama dia guna dlm fb Zachkirwan ikhwan.. Design dia semua nice2..

Selasa lepas, masa semua orang sedang enak bercuti, saya terpaksa bekerja..so, memandang kan en.N free sbb x keje, balik keje tu buat appointment nak tgk baju2 and jumpe derang ni. Derang xde kedai or butik. Just buat kat rumah je. Rumah kt balakong, kajang . So balik keje tu pegi la. Sampai-sampai rumah budak-budak bujang ni..tu dia!! mcm rumah perempuan hokey!! kalah rumah saya..haha.. siap de air pancut lagi dlm rumah.. even apartment biasa je. Dlm rumah macam condo!!haha..lari topic plk..

Bincang-bincang harga, untuk sewa baju yang sedia ada skali dengan accessories, dia charge dlm aggaran RM1K..kalau nak buat baju baru, tambah sikiiiiittt je dh blh dpt.. standard harga kot tp berbaloi2 sbb design cantik.. Kt bawah ni ada contoh design yang sedia ada..



Yang ni paling saya minat..ala-ala moroccan and arabian kan..Dah la sesuai untuk tema belah en.N.. Tapi apakan daya, x muat untuk tubuhku yang chumel ini..huhu..






yang ini, derang kata, sebulan je siapkan sbb last minute tempah.. derang kata, better 3 bln sebelum tu tempah sbb senang nak alter semua..


Ada byk lagi design2 yang cantik.. Kalau ada design sendiri pun boleh mintak derang buatkan.. Disamping tu derang akan try suggestkan pe yang sesuai atau sebaliknya kt kita..Wan dengan acheq nama owner dia.. Sangat baik dan peramah..For further details, blh la tgk fb derang or contact derang yek..Sekarang ni tengah bincang dengan en.N untuk tempah baju kt derang ni.kalau jadi nnt, tunggu hasil baju kami yek..

Till  then..



4 comments:

K.I.N.A said...

tengok belahan kain die tu macam baju nikah kina sket..;)

-SuE- said...

itu la.. baru tgk teaser baju nikah kina td.. camtik la kaler dia..sweet..

~ NANA ~ said...

dear....yg 1st pic tu my fren from uniten la...kekekeke...dia baru jekawen last week...yup mmg sgt cantek baju dia! ala2 arab/aladdin gitu...hihihi

btw...hai b2b :)

-SuE- said...

hi nana..yeke!!guna gmbr kt fb designer tu..ckp kt dia sye guna gmbr dia..takut dia marah plk..hik3

tgk life dh yek baju tu?mesti cantik kan..

good luck on your wedd preparation also yek*wink*